fbpx

LOPS 2021 • Digitaalinen oppiminen

Digituotteet

Editan uudet digituotteet LOPS 2021:een

Olemme julkaisseet LOPS 2021:n digioppimateriaalit ja digityökalut täysin uudistetulla alustalla. Digitaalinen ympäristö tarjoaa samassa paikassa kaiken tarvittavan: opiskeltavan sisällön, opettajan aineiston, lisämateriaalit sekä analytiikan opetuksen ja jatkuvan arvioinnin tueksi.

Digitaalisia ja painettuja oppimateriaalejamme voi käyttää joustavasti myös rinnakkain.

Opus 2 digikirja

Digikirjat

Kaikissa uuden opetussuunnitelman mukaisissa lukion oppimateriaalisarjoissamme on jokaiseen moduuliin myös digikirja painetun oppikirjan vaihtoehtona. Painetun kirjan sisältöjen lisäksi digikirjassa on lisätehtäviä, ääni- ja videomateriaaleja sekä linkkejä kiinnostaviin esimerkkeihin ja lisätietoihin.

Digikirjan käyttöoikeuteen sisältyy myös äänikirja. Mikäli äänikirja on oppimateriaalisarjasta saatavilla, digikirjassa näkyy kuulokkeiden kuva, jota painamalla äänikirja aukeaa.

Ääni- ja digikirjat tuovat digitaaliseen oppimiseen uusia ulottuvuuksia. Voit lukea tai kuunnella kirjaa missä vain: tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Helppokäyttöisen digikirjan toiminnallisuudet tukevat opetussuunnitelman tavoitteita ja valmentavat sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

 

Tutustu digikirjojen demoihin >

 • Tiedon hakeminen on nopeaa. Sisältöön voi tehdä hakuja, korostuksia ja omia muistiinpanoja. Keskeisten käsitteiden selitykset aukeavat käsitettä napsauttamalla, ja ruotsin ja englannin kielen digikirjoista pääsee käyttämään Sanakirja.fi-palvelua.
 • Tehtävien tekeminen onnistuu digitaalisesti. Vastaukset tallentuvat ja tieto tehdyistä tehtävistä päivittyy digikirjan analytiikkaan, josta opiskelija näkee suorituksensa ja voi arvioida omaa oppimistaan.
 • Oppimista voi seurata ja arvioida reaaliaikaisesti. Opettaja voi seurata opetusryhmänsä edistymistä analytiikkanäkymästä sekä arvioida tehtäviä ja antaa niistä opiskelijoille palautetta.
 • Tieto opettajan ja opiskelijan välillä kulkee helposti. Opettaja voi lähettää ryhmälleen viestin esimerkiksi kotitehtävistä ja jakaa lisämateriaalia liittämällä viestiin linkin tai tiedoston. Opiskelija saa saapuneesta viestistä ilmoituksen suoraan digikirjaan.
Opus 2 digikirja

Katso alta digikirjojen esittelyvideo.

Analytiikka

Kaikissa lukion digikirjoissamme on edistynyttä ja monipuolista oppimisanalytiikkaa, joka auttaa arvioinnissa ja tukee opetuksen suunnittelua. Edistyminen ja suoriutuminen digikirjan tehtävissä selviää yhdellä silmäyksellä analytiikan yhteenvedosta. Näkymää pystyy suodattamaan erilaisten asiasanojen, tehtävien vaikeustason ja sisällön mukaisesti.

Analytiikkaa kehitetään ja päivitetään jatkuvasti.

Sekä opettajalle että opiskelijalle oma näkymänsä

 • Opettaja voi seurata opetusryhmänsä edistymistä sekä ryhmä- että yksilötasolla: mitä tehtäviä opiskelijat ovat tehneet ja miten niissä on suoriuduttu. Opettaja voi lisäksi arvioida tehtäviä ja antaa niistä palautetta.
 • Opiskelija näkee omat tehtävänsä ja niistä saadut palautteet yhteenvetona. Oppimisanalytiikan avulla opiskelijan on helppo seurata omien taitojensa kehittymistä ja saada tukea oman osaamisen arviointiin.

Katso alta esittelyvideo analytiikasta.

Opettajan aineisto

Editan LOPS 2021 -oppimateriaalisarjojen jokaiseen moduuliin kuuluu kattava ja muokattava digitaalinen opettajan aineisto. Opettajan aineisto näkyy digikirjassa vain opettajalle ja tarjoaa välineitä monipuoliseen arviointiin ja opetuksen suunnitteluun.

Tiesithän, että opettajan aineistomme ovat sarjan käyttäjälle aina maksuttomia? Editan LOPS 2021 -oppimateriaalien hinnastot ja käyttäjäedut löydät täältä.

Opettajan aineisto helpottaa opettajan arkea

 • esitysaineistoja ydinsisällöistä
 • ohjeita materiaalin käyttöön sekä vinkkejä motivointiin, opetukseen ja monipuoliseen työskentelyyn
 • oppikirjan tehtävien vastaukset
 • koemateriaalia: itse muokattavia koetehtäviä ja valmiita Abitti-kokeita
 • muuta arviointia tukevaa materiaalia
 • lisämateriaalia ja vinkkejä opintojakson suunnitteluun.

Digikokeet

Digikokeet ovat kattava ja monipuolinen tuki opettajalle arvioinnissa. Digikokeissa käytettävä alusta tukee taitoja, joita opiskelija tarvitsee sähköisessä ylioppilaskokeessa.

Näin helppoa on digikokeen järjestäminen

 • Valitse koetehtävät: Selaa ja valitse kokeeseen valmiita koetehtäviä. Julkaise valmis koe.
 • Käynnistä digikoe: Käynnistä ja sulje koe manuaalisesti tai ajasta kokeen alkamis- ja päättymisaika etukäteen. Opiskelijat liittyvät kokeeseen koodilla ja voivat tehdä kokeen joko luokassa tai etänä.
 • Arvioi ja anna palautetta: Arvioi ja anna pisteet sekä palautetta avoimista tehtävistä – itsetarkistuvat tehtävät pisteytyvät automaattisesti. Avoimien tehtävien vastausten tekstiä voi myös kommentoida uuden korjaustyökalun avulla.

Digikoealustaa kehitetään jatkuvasti ja uusia toiminnallisuuksia julkaistaan vaiheittain. Lue lisää digikokeiden ominaisuuksista ja tulossa olevista kehityskohteista täältä.

Kokeile demoja

Matematiikka

Kaari MAA2

Tutustu digikirjan demoon

Psykologia

Skeema 1

Tutustu digikirjan demoon

Historia

Opus 2

Tutustu digikirjan demoon

Kemia

Ioni 1–2

Tutustu digikirjan demoon

Yhteiskuntaoppi

Kanta 1

Tutustu digikirjan demoon

Terveystieto

Lukion Syke 1

Tutustu digikirjan demoon

Fysiikka

Kvarkki 3

Tutustu digikirjan demoon

Englanti

Quest 1–2

Tutustu digikirjan demoon

Ruotsi

Gilla 1–2

Tutustu digikirjan demoon

Uskonto

Uusi Arkki 1

Tutustu digikirjan demoon

Filosofia

Minerva 1

Tutustu digikirjan demoon

Suomen kieli ja kirjallisuus

Ääni 1

Tutustu digikirjan demoon

Opiskelijan digiaineistot

Maksuton opiskelijan digiaineisto on tarkoitettu painetun oppikirjan käyttäjälle. Se sisältää oppikirjan kaikki digitaaliset ja audiovisuaaliset aineistot, kuten esimerkiksi tekstien äänitteet, kuuntelutehtävät ja videot sekä äänikirjan.

Kysyttävää oppimateriaaleistamme?

Autamme mielellämme. Ota yhteyttä Opettajapalveluumme.

Opettajapalvelu

Opettajapalvelustamme saat apua, ohjeita ja neuvoja moneen eri tilanteeseen.

opettajapalvelu@edita.fi
+358 20 450 010
Avoinna ma 9–16, ti–pe 8–16

Edita Publishing Oy
Verkkosaarenkatu 5
00580 Helsinki

+358 20 450 00