fbpx
Bannerimage with text Lops21 and different education related symbols

Edita – kumppanisi uuteen LOPSiin

Lukioissa siirrytään uuteen opetussuunnitelmaan elokuussa 2021. Edita on mukana LOPS21-muutoksessa julkaisemalla uusia ja uudistettuja oppimateriaalisarjoja sekä uuden digialustan. Tällä sivulla tarjoamme tietoa uusista lukion oppimateriaaleista ja Editan ajankohtaisia kuulumisia.

Koulutukset

Tervetuloa LOPS 2021 -digituotteiden käyttökoulutuksiin!

Järjestämme syksyllä digimateriaaliemme käyttökoulutuksia, jotta lukuvuotesi aloitus sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Käyttökoulutuksessa saat lisätietoa muun muassa digimateriaalien käytöstä, ryhmien luomisesta, oppimisanalytiikasta ja digikokeista.

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutuksiin

Digituotteet

Uusi lukuvuosi on täällä! Näin otat digitaaliset oppimateriaalimme käyttöön

Kokosimme ohjeet, vinkit ja linkit tuotteidemme käyttöä varten. Tervetuloa syksy ja uusi lukuvuosi!

Lue lisää

Digituotteet

Editan uudet digituotteet LOPS 2021:een

Julkaisemme LOPS 2021:n digioppimateriaalit ja digityökalut uudella alustalla. Tutustu digikirjojen demoihin ja analytiikkaan!

Tutustu digituotteisiin

Tilaisuudet

Tutustu LOPS 2021 -tilaisuustallenteisiin

Menikö LOPS 2021 -esittelytilaisuudet ohi? Ei hätää – löydät menneet tilaisuudet tallenteista.

Katso tallenteet

Tilauslistat ja hinnastot

Lukion oppimateriaalien hinnasto 2021 (LOPS 2021)

Tutustu hinnastoon

LOPS 2021

5 syytä valita Editan oppimateriaali

Meille on sydämenasia, että kaikki oppimateriaalimme ovat pedagogisesti punnittuja ja huolella tehtyjä, jokaista yksityiskohtaa myöten. Lue viisi syytä, miksi Editan oppimateriaali kannattaa valita lukiosi käyttöön.

Lue lisää

Luotettavilla oppimateriaaleilla uuteen opetussuunnitelmaan

Edita julkaisee LOPS 2021:een uudet oppimateriaalisarjat pitkään ja lyhyeen matematiikkaan, fysiikkaan, kemiaan, historiaan, A-englantiin, B-ruotsiin sekä suomen kieleen ja kirjallisuuteenLisäksi uudistamme suositut oppimateriaalimme yhteiskuntaoppiin, uskontoon, filosofiaan, psykologiaan ja terveystietoon.

LOPS 2021 tuo muutoksia lukio-opetukseen. Editan oppimateriaalit laaditaan opetussuunnitelman moduulien mukaisesti, ja niissä otetaan huomioon myös laaja-alaisen osaamisen alueet. Sarjojen oppikirjat, digikirjat, opettajan aineistot ja digikokeet ovat pedagogisesti toimiva kokonaisuus, joka soveltuu monenlaisiin opiskelutapoihin. Selkeiden tavoitteiden ja monipuolisten oppimispolkujen avulla opiskelija voi arvioida omaa osaamistaan ja kehittymistään.

Julkaisemme LOPS 2021:n digioppimateriaalit uudella alustalla. Digikirjojen uudet toiminnallisuudet tukevat opetussuunnitelman pedagogisia tavoitteita ja valmentavat sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin. Monipuolinen oppimisanalytiikka tukee oppimisen itsearviointia, ja analytiikan avulla opettaja voi seurata opiskelijoiden edistymistä tehtävissä ja antaa opiskelijoille palautetta. 

Oppikirjailijamme ovat ammattitaitoisia opettajia ja oman alansa asiantuntijoita. Tuotamme opiskelijoiden ja opettajien tarpeisiin ammattimaisesti toimitettuja oppimateriaaleja, jotka perustuvat uusimpaan pedagogiikkaan ja tutkimustietoon.

LOPS 2021 -oppimateriaalit

Ääni, Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjasarja

Suomen kieli ja kirjallisuus


Ääni – taitoja toimia moniäänisessä maailmassa

Ääni on Editan uusi lukion suomen kielen ja kirjallisuuden oppimateriaalisarja. Ääni-sarja antaa opiskelijalle valmiuksia toimia nykyisessä moniäänisessä maailmassa: ajatella kriittisesti ja ilmaista itseään rohkeasti.

Tutustu lukion suomen kielen ja kirjallisuuden Ääni-sarjaan >

Quest, Lukion englannin kielen oppikirjasarja

Englanti


Join our Quest!

Quest on Editan uusi lukion A1-englannin oppimateriaalisarja. Sarjan keskiössä ovat monipuolinen sisältö ja yksilöllisesti rakentuvat oppimispolut, jotka ottavat huomioon erilaiset oppimistavat. Questin tekstit ja tehtävät edistävät nuoren tutustumista itseensä, toisiin ihmisiin ja globaaliin maailmaan eri näkökulmista.

Tutustu lukion A1-englannin Quest-sarjaan >

Gilla, Lukion ruotsin kielen oppikirjasarja

Ruotsi


Vi vågar, vi vill, vi kan gilla. ❤

Gilla on Editan uusi lukion B1-ruotsin oppimateriaalisarja. Sarjan innostavat tekstit ja tehtävät rohkaisevat opiskelijaa käyttämään ruotsin kieltä tosielämää muistuttavissa tilanteissa. Tervetuloa tykkäämään Gillasta!

Tutustu lukion B1-ruotsin Gilla-sarjaan >

Kaari, Lukion matematiikan oppikirjasarja

Matematiikka


Kaari – matematiikan ymmärtäjäksi

Kaari on lukion uuden opetussuunnitelman mukainen matematiikan oppimateriaalisarja. Kaaresta ilmestyvät uudet oppimateriaalit pitkään, lyhyeen ja yhteiseen matematiikkaan sekä painettuna että täysin uudessa digitaalisessa ympäristössä.

Tutustu lukion matematiikan Kaari-sarjaan >

Kvarkki, Lukion fysiikan oppikirjasarja

Fysiikka


Kvarkki – Ilmiöiden ytimessä

Kvarkki on Editan uusi lukion fysiikan oppimateriaalisarja, jonka kaikki osat ilmestyvät sekä painettuina että digitaalisina. Oppimateriaalissa fysiikan käsitteitä lähestytään kokeellisten havaintojen ja mittausten kautta.

Tutustu lukion fysiikan Kvarkki-sarjaan >

 

Ioni, Lukion kemian oppikirjasarja

Kemia


Ioni – Sähköistää kemian opetuksen

Editan uusi lukion kemian oppimateriaalisarja on painetusta oppikirjasta, digikirjasta ja digitaalisesta opettajan aineistosta rakentuva toimiva kokonaisuus. Ioni vahvistaa monipuolisesti kemian taitoja, valmentaa yo-kirjoituksiin, tukee ilmiöiden tutkimista kokeellisesti ja opastaa opiskelijaa luonnontieteellisen tutkimuksen eri vaiheisiin.

Tutustu lukion kemian Ioni-sarjaan >

Opus, Lukion historian oppikirjasarja

Historia


Opus historialliseen ajatteluun

Opus on lukion uuden opetussuunnitelman mukainen historian oppimateriaalisarja. Se kehittää opiskelijoiden historiallisen ajattelun taitoja, eli kykyä hankkia, tulkita ja soveltaa historiallista tietoa. Sarjan lähtökohtana on työryhmän visio historiallista ajattelua kehittävästä oppimateriaalisarjasta.

Tutustu lukion historian Opus-sarjaan >

 

 

Kanta, Lukion yhteiskuntaopin oppikirjasarja

Yhteiskuntaoppi


Kanta – yhteiskuntaopin taidot haltuun

Editan Kanta-sarja uudistuu lukion opetussuunnitelmaan 2021. Kanta kiinnittää erityistä huomiota opiskelijan yhteiskunnallisen ajattelun taitojen kehittämiseen. Sarjan laadukkaista ja ajantasaisista sisällöistä vastaavat kokeneet yhteiskuntaopin opettajat ja yhteiskunnan eri alojen asiantuntijat.

Tutustu lukion yhteiskuntaopin Kanta-sarjaan >

Syke, Lukion terveystiedon oppikirjasarja

Terveystieto


Lukion Syke tukee hyvinvointia, oppimista ja terveysosaamista

Terveystiedon luotettava ja suosittu Lukion Syke -sarja uudistuu lukion uuteen opetussuunnitelmaan. Sarja kehittää opiskelijoiden terveysosaamista ja tiedonkäsittelyn taitoja sekä antaa valmiuksia menestyä sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa.

Tutustu terveystiedon Lukion Syke -sarjaan >

Skeema, Lukion psykologian oppikirjasarja

Psykologia


Skeema – psykologian tutkimustietoa ja näkökulmia omaan elämään

Suosittu psykologian Skeema-sarja uudistuu lukion uuteen opetussuunnitelmaan. Skeema korostaa psykologian tutkimuksellisuutta ja ohjaa soveltamaan psykologista tietoa omaan elämään.

Tutustu lukion psykologian Skeema-sarjaan >

Uusi Arkki, Lukion uskonnon LOPS21-oppikirjasarja

Uskonto


Uudistunut Uusi Arkki vie uskontojen maailmaan

Lukion evankelis-luterilaisen uskonnon oppimateriaalisarja Uusi Arkki haastaa lukijansa perehtymään eri uskontoihin, yhteiskuntaan ja omaan maailmankatsomukseensa. Sarja uudistuu tulevan opetussuunnitelman mukaiseksi.

Tutustu lukion uskonnon Uusi Arkki -sarjaan >

Minerva, Lukion filosofian oppikirjasarja

Filosofia


Minerva – harjoittelemalla mestariajattelijaksi

Filosofian oppimateriaalisarja Minerva uudistuu lukion uuteen opetussuunnitelmaan. Sarjassa tutustutaan filosofian menetelmiin, kuten käsitteiden määrittelyyn ja ajatuskokeisiin.

Tutustu lukion filosofian Minerva -sarjaan >

LOPS 2016:n mukaiset oppimateriaalit löydät yhä verkkokaupastamme.

Olemme laaja-alainen oppimisen kumppani

Edita Publishing on yksi Suomen johtavista oppimateriaalikustantajista ja digitaalisten oppimisratkaisujen kehittäjistä. Suunnittelemme ja toteutamme innovatiivisia ja älykkäitä oppimisen ratkaisuja, joissa yhdistyvät moderni pedagogiikka, syväoppiminen ja tehokas koulutus. Edita on tunnettu laadukkaista yläkoulun, lukion ja ammatillisen koulutuksen oppimateriaaleista sekä opetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilöstön koulutuksista ja valmennuksista. Olemme osa Pohjoismaiden johtavaa viestintäkonsernia Nordic Morningia.

Onko sinulla kysyttävää oppimateriaaleistamme?

Autamme mielellämme. Ota yhteyttä Opettajapalveluumme.

Opettajapalvelu

Opettajapalvelustamme saat apua, ohjeita ja neuvoja moneen eri tilanteeseen.

opettajapalvelu@edita.fi
+358 20 450 010
Avoinna ma 9–16, ti–pe 8–16

Edita Publishing Oy
Verkkosaarenkatu 5
00580 Helsinki

+358 20 450 00