fbpx

Tutustu Gillan oppikirjailijoihin – LOPS 2021

14.10.2020

Gilla on Editan uusi lukion B1-ruotsin oppimateriaalisarja. Sarjan innostavat tekstit ja tehtävät rohkaisevat opiskelijaa käyttämään ruotsin kieltä tosielämää muistuttavissa tilanteissa. Tekijäryhmä koostuu kokeneista opettajista, jotka ovat luoneet kattavan ja monipuolisen sisällön.

Tutustu alla tarkemmin sarjan oppikirjailjoihin.

Minna Aalto

Minna Aalto
Kuopion Lyseon lukio

Innostukseni ruotsin kieltä ja pohjoismaisuutta kohtaan sai kipinän jo lukioaikoina, kun menin mukaan Pohjola-Nordenin toimintaan ja pääsin matkalle Boråsiin. Kokemus sai minut jatkamaan järjestötoimintaa, ja olen sittemmin mahdollistanut työni kautta kuopiolaisten lukiolaisten opintomatkoja ja kielikursseja Jönköpingiin, Grännaan ja Gotlantiin.

Rakastan myös työtäni opettajana upeiden nuorten kanssa. Olen edelleen ”liekeissä”, kun väännän rautalankamalleja kieliopista. Innostun helposti uusista haasteista, ja kun ystäväni antoi vinkin alkaa oppikirjailijaksi, en epäröinyt pitkään. Olisi hienoa, jos ruotsi nähtäisiin hyödyllisenä käyttökielenä toivottavasti Gilla osaltaan edistää tätä!

Nina Forsblom

Nina Forsblom
Tammerkosken lukio

Työskentelen venäjän ja ruotsin lehtorina Tammerkosken lukiossa. Opetuksessani haluan aina kokeilla kaikkea uutta ja innovatiivista. Minulle on tärkeää, että opiskelijat oppisivat käyttämään opiskelemaansa kieltä todellisen tuntuisissa kielenkäyttötilanteissa. Oppimateriaalin vuorovaikutuksellisuus ja sisällön merkityksellisyys ovat olennaisia seikkoja hyvien oppimistuloksien saavuttamisessa. Ruotsi ja ruotsalainen kulttuuri ovat minulle rakkaita, ja teen vuosittain opiskelijoiden kanssa ”Ruotsia Ruotsissa” -opintoretken. Retket ovat tutustuttaneet ihaniin ihmisiin ja rikkaaseen kulttuuriin sekä toimineet inspiraation lähteinä Gillassa.

Satu Juuti

Satu Juuti
Tiirismaan lukio

Opetan ruotsia ja venäjää Tiirismaan lukiossa Lahdessa. Meillä Tipalassa ei opiskella pakkoruotsia, vaan riemuruotsia – älsklingssvenska! Ruotsin kieli on ollut aina lähellä sydäntäni, ja yritänkin innostaa kaikkia puhumaan sitä rohkeasti. Kehitän mielelläni uutta ja tartuin innolla mahdollisuuteen lähteä tekemään Gilla-sarjaa. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kieltä oppii käyttämällä ja harjoitus tekee mestarin!

Annika Leino

Annika Leino
Leppävaaran lukio

Työskentelen ruotsin ja englannin lehtorina Leppävaaran lukiossa Espoossa. Kielet ovat intohimoni niin niiden opiskelijana kuin opettajanakin. Ruotsia rakastan erityisesti. Siksi lähdin innoissani mukaan, kun Editalta kyseltiin halukkuuttani oppimateriaalin tekemiseen. Haluan osaltani olla mukana kehittämässä laadukasta ja monipuolista ruotsin oppimateriaalia. Ja todellakin: Gillan materiaalista on moneksi. Tervetuloa tutustumaan!

Anna-Stiina Siitarinen

Anna-Stiina Siitarinen
Tammerkosken lukio

Työskentelen englannin, ruotsin ja espanjan opettajana Tampereella. Minulle opettaminen on paljon muutakin kuin tuntien pitämistä ja asioiden välittämistä opiskelijoille. Se on kuuntelemista, itsensä haastamista, erilaisten ihmisten kohtaamista ja erityisesti heidän näkemistään yksilöinä. Sydämenasiani on löytää erilaisia oppimis- ja opettamistapoja, jotta jokainen opiskelija voi löytää oppimisen ilon itselleen sopivalla tavalla.

Gillan monipuoliset ja käytännönläheiset materiaalit tukevat nimenomaan eritasoisia ja erilaisia oppijoita. Gilla tarjoaa haasteita ja onnistumisen kokemuksia kaikkea sopivassa suhteessa!

Tutustu lukion ruotsin kielen oppimateriaaleihin!

Edita LOPS21 logo
RUOTSI

Gilla

Gilla on Editan uusi lukion B1-ruotsin oppimateriaalisarja. Sarjan innostavat tekstit ja tehtävät rohkaisevat opiskelijaa käyttämään ruotsin kieltä tosielämää muistuttavissa tilanteissa.