fbpx

Henkilö: Matematiikan kustannustoimittaja Rasmus Rehn tekee työtään rakkaudesta lajiin

9.09.2020

Olen Rasmus Rehn ja työskentelen Editalla matematiikan oppimateriaalien kustannustoimittajana. Kustannustoimittaja on ikään kuin oppimateriaaliprojektin projektipäällikkö. Kokoan, korjaan ja koordinoin oppikirjailijoiden tuottamia materiaaleja. Järjestän työryhmille kokouksia, joissa suunnittelemme sisältöjä ja muita oppimateriaalin tuottamiseen liittyviä asioita. Toimin myös yhteyshenkilönä taittajien, markkinointitiimin, digitiimin ja oppikirjailijoiden välillä. Tällä hetkellä minulla on työn alla lukion matematiikan oppimateriaali Kaari, joka sisältää yhteisen-, lyhyen- ja pitkän matematiikan painetut ja digitaaliset oppimateriaalit.

Olen koulutukseltani matematiikan opettaja. Valmistuin Jyväskylän Yliopistosta matematiikan opettajalinjalta toukokuussa 2019. Sivuaineena opiskelin tietotekniikkaa oppimateriaalituotantoon painottuen. Huomasin matematiikan kustannustoimittajan työnhakuilmoituksen samalla viikolla, kun palautin graduni, ja aloitin työt Editalla heti seuraavalla viikolla.

Pidän työssäni erityisesti siitä, että pääsen näkemään Suomen lukiolaisten matematiikan koulutuksen muutosta ja työskentelemään todella ammattitaitoisten matematiikan opettaja-oppikirjailijoiden kanssa. Saan arvokasta kokemusta projektien pyörittämisestä ja suunnittelusta. Matematiikan selkeä esittäminen on lähellä sydäntäni, joten teen työtäni myös rakkaudesta lajiin!

Editassa parasta on mahtava oppimateriaalien tiimi, joka saa aikaan valtavasti pienellä porukalla! Kaikki auttavat toisiaan, ja keneltä tahansa voi pyytää apua. Minulle sopivat erityisen hyvin liukuvat työajat ja etätyömahdollisuus, jotka eivät olisi mahdollisia, jos olisin töissä koulumaailmassa.

Kuulun Nordic Morning -konsernin Kulttuurilähettiläät-ryhmään. Kulttuurilähettiläät pyrkivät tuomaan konsernimme arvoja lähemmäs työntekijöiden arkea. Loimme muun muassa etätyöhön liittyvän keskustelukanavan, jonne työntekijät ovat lähettäneet uuteen etätyökulttuuriin liittyviä kuvia tai muuta etäpäivää piristävää sisältöä!

Vapaa-ajan vietän mieluiten harrastamalla liikuntaa. Aloitin juuri uuden harrastuksen, crossfitin. Kesäisin minut löytää moottoripyörän selästä tai urheilemasta pihalta.